Ciorbă
de curcan
Ingrediente:
- bucăți de carne de curcan;
- legume (ceapă sau praz, ardei capia roșu și verde, țelină, morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, leuștean și pătrunjel verde);
- tăieței de casă;
- borș pregătit în casă;
- condimente (sare și piper).
Preparare:
- După ce se taie carnea în bucăți acceptabile, se spală și se pune la fiert.
- Se ia spuma ori de câte ori este nevoie.
- Se taie legumele cubulețe sau se folosește o răzătoare.
- Când carnea este aproape fiartă se pune ceapa sau prazul și legumele tocate.
- Se condimentează cu sare și piper după gust.
- După ce au fiert și legumele se pune borșul și se acrește după gust.
- Când ciorba începe din nou să fiarbă, se pun și tăiețeii de casă.
- În această ciorbă folosesc două – trei linguri de legume pregătite pentru iarnă.
- Ciorba se mai lasă la fiert 5-6 minute.
- După ce se ia ciorba de pe foc, în aproximativ 10 minute se adaugă verdeața tocată mărunt.
- Ciorba de curcan se servește cu pâine de casă.
Poftă bună!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.