luni, 29 decembrie 2014

Ciorbă de curcan


Ciorbă de curcan


Ingrediente: 

  • bucăți de carne de curcan;
  • legume (ceapă sau praz, ardei capia roșu și verde, țelină, morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, leuștean și pătrunjel verde);
  •  tăieței de casă;
  • borș pregătit în casă;
  • condimente (sare și piper).
Preparare:

  • După ce se taie carnea în bucăți acceptabile, se spală și se pune la fiert.

  • Se ia spuma ori de câte ori este nevoie.

  • Se taie legumele cubulețe sau se folosește o răzătoare.

  • Când carnea este aproape fiartă se pune ceapa sau prazul și legumele tocate.












  • Se condimentează cu sare și piper după gust.
  • După ce au fiert și legumele se pune borșul și se acrește după gust.
  • Când ciorba începe din nou să fiarbă, se pun și tăiețeii de casă.

  •  În această ciorbă folosesc două – trei linguri de legume pregătite pentru iarnă.


  • Ciorba se mai lasă la fiert 5-6 minute.


  • După ce se ia ciorba de pe foc, în aproximativ 10 minute se adaugă verdeața tocată mărunt.
  •  Ciorba de curcan se servește cu pâine de casă.

Poftă bună!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.