joi, 25 decembrie 2014

Pâine de casă

Pâine de casă

Pâinea de casă este recomandată de bucatarinweekend.blogspot.ro pentru a fi consumată cu pate de casă, ciorbă de pui de țară cu tăieței de casă, dar și cu alte feluri de mâncare care vor fi postate pe blog.




Ingrediente:
  • 1,5 kg de făină albă tip 000;
  • un cub de drojdie;
  • 1  lingură de zahăr;
  • 50 ml de ulei;
  • un praf de sare.

Preparare:

  • Se cerne făina și se pune într-un vas.
  • Într-un bol se pune drojdia, uleiul, zahărul și sarea și se amestecă cu apă călduță, până când se dizolvă toate ingredientele.
  • Se amestecă compoziția cu făina și se adaugă apă călduță.
  • Se frământă aproximativ zece minute.

  •  Apoi se lasă la dospit aproximativ o jumătate de oră.
  • Tava se unge cu ulei sau se folosește o foaie de copt.
  • Pâinea se poate face simplă sau împletită (eu prefer pâinea împletită pentru că iese mai crocantă).


  •  Se bate un ou într-un bol și se unge cu o pensulă pâinea aranjată în tavă.
  • Se coace aproximativ 1 oră la foc mediu.
  • După ce se scoate pâinea din cuptor, se stropește cu apă și se învelește cu un prosop. Se lasă acoperită până se răcește, după care poate fi pusă într-o pungă pentru a nu se întări.
  • Pâinea astfel pregătită se păstrează mai multe zile.











Poftă bună!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.