Pâine de casă
Pâinea
de casă este recomandată de bucatarinweekend.blogspot.ro pentru a fi consumată
cu pate de casă, ciorbă de pui de țară cu tăieței de casă, dar și cu alte feluri
de mâncare care vor fi postate pe blog.
Ingrediente:
- 1,5 kg de făină albă tip 000;
- un cub de drojdie;
- 1 lingură de zahăr;
- 50 ml de ulei;
- un praf de sare.
Preparare:
- Se cerne făina și se pune într-un vas.
- Într-un bol se pune drojdia, uleiul, zahărul și sarea și se amestecă cu apă călduță, până când se dizolvă toate ingredientele.
- Se amestecă compoziția cu făina și se adaugă apă călduță.
- Se frământă aproximativ zece minute.
- Apoi se lasă la dospit aproximativ o jumătate de oră.
- Tava se unge cu ulei sau se folosește o foaie de copt.
- Pâinea se poate face simplă sau împletită (eu prefer pâinea împletită pentru că iese mai crocantă).
- Se bate un ou într-un bol și se unge cu o pensulă pâinea aranjată în tavă.
- Se coace aproximativ 1 oră la foc mediu.
- După ce se scoate pâinea din cuptor, se stropește cu apă și se învelește cu un prosop. Se lasă acoperită până se răcește, după care poate fi pusă într-o pungă pentru a nu se întări.
- Pâinea astfel pregătită se păstrează mai multe zile.
Poftă bună!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.