miercuri, 24 decembrie 2014

Prăjitură cu trei foi


Prăjitură cu trei foi

Pentru toți bucătarii care nu au avut timp să pregătească cozonaci!!!


Blatul din mijloc
Ingrediente:
·         cinci ouă;
·         cinci linguri de zahăr;
·         cinci linguri de făină;
·         un praf de copt.


Preparare:
·         Se amestecă gălbenușurile cu zahărul.
·         Se adaugă praful de copt și făina.

·         Separat se bate albușul cu un praf de sare și se încorporează gălbenușurile peste albușuri.
·         Tava se unge sau se folosește o foaie de copt.
·         Compoziția se pune în tava pregătită și se coace la foc mediu.

Foile colorate
Ingrediente:
·         un ou;
·         patru – cinci linguri de ulei;
·         patru – cinci linguri de zahăr;
·         două linguri cacao;
·         100 ml lapte;
·         un plic amoniac;
·         făină cât cuprinde.
Preparare:
·         Se amestecă ingredientele într-un bol.
·         Se adaugă făina și se frământă, până când se formează un aluat pufos.
·         Se împarte aluatul în două, se întinde prima foaie și se coace pe fundul tăvii.
·         La fel se procedează și cu a doua foaie.

Crema
Ingrediente:
·         un litru de lapte;
·         două budinci de vanilie;
·         opt linguri de zahăr;
·         cinci linguri de făină;
·         150 grame unt.
Preparare:
·         Laptele se pune la fiert.
·         Într-un bol se pune budinca, zahărul, cinci linguri de făină și se amestecă.
·         Când laptele fierbe, se ia câteva linguri din el și câteva linguri de lapte rece și se amestecă în bol cu celelalte ingrediente.
·      Compoziția se pune peste laptele care fierbe și se amestecă să nu facă cocoloașe, până se obține o cremă consistentă.
·         După ce se răcește compoziția se adaugă untul.
Glazura
Ingrediente:
·         o ciocolată neagră;
·         o ciocolată cu lapte;
·         50 ml de frișcă lichidă.
Preparare:
·         Se mărunțesc ciocolatele și se pun într-un bol din metal.
·         Se adaugă frișca.
·         După care bolul se pune la baimarin și se amestecă.

Asamblare
·         Pe o tavă se pune o foaie colorată.
·         Crema se împarte în două.
·         Prima jumătate din cremă se întinde peste prima foaie colorată.
·         Se pune blatul din mijloc și peste acesta se întinde restul de cremă.
·         Se pune ultima foaie colorată și se pune glazura.
·         Se lasă câteva ore la temperatura camerei, apoi se pune la frigider.


Poftă bună!

Atenție:
            Această rețetă mi-a fost transmisă de către verișoara mea Lumi.
            Mi-a plăcut foarte mult și am făcut-o de mai multe ori.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.