Prăjitură cu
trei foi
Pentru toți
bucătarii care nu au avut timp să pregătească cozonaci!!!
Blatul din
mijloc
Ingrediente:
·
cinci ouă;
·
cinci linguri de zahăr;
·
cinci linguri de făină;
·
un praf de copt.
|
Preparare:
·
Se amestecă gălbenușurile cu zahărul.
·
Se adaugă praful de copt și făina.
·
Separat se bate albușul cu un praf de
sare și se încorporează gălbenușurile peste albușuri.
·
Tava se unge sau se folosește o foaie de
copt.
·
Compoziția se pune în tava pregătită și
se coace la foc mediu.
Foile
colorate
Ingrediente:
·
un ou;
·
patru – cinci linguri de ulei;
·
patru – cinci linguri de zahăr;
·
două linguri cacao;
·
100 ml lapte;
·
un plic amoniac;
·
făină cât cuprinde.
Preparare:
·
Se amestecă ingredientele într-un bol.
·
Se adaugă făina și se frământă, până
când se formează un aluat pufos.
·
Se împarte aluatul în două, se întinde
prima foaie și se coace pe fundul tăvii.
·
La fel se procedează și cu a doua foaie.
Crema
Ingrediente:
·
un litru de lapte;
·
două budinci de vanilie;
·
opt linguri de zahăr;
·
cinci linguri de făină;
·
150 grame unt.
Preparare:
·
Laptele se pune la fiert.
·
Într-un bol se pune budinca, zahărul, cinci
linguri de făină și se amestecă.
·
Când laptele fierbe, se ia câteva
linguri din el și câteva linguri de lapte rece și se amestecă în bol cu
celelalte ingrediente.
· Compoziția se pune peste laptele care
fierbe și se amestecă să nu facă cocoloașe, până se obține o cremă consistentă.
·
După ce se răcește compoziția se adaugă
untul.
Glazura
Ingrediente:
·
o ciocolată neagră;
·
o ciocolată cu lapte;
·
50 ml de frișcă lichidă.
Preparare:
·
Se mărunțesc ciocolatele și se pun
într-un bol din metal.
·
Se adaugă frișca.
·
După care bolul se pune la baimarin și
se amestecă.
Asamblare
·
Pe o tavă se pune o foaie colorată.
·
Crema se împarte în două.
·
Prima jumătate din cremă se întinde
peste prima foaie colorată.
·
Se pune blatul din mijloc și peste
acesta se întinde restul de cremă.
·
Se pune ultima foaie colorată și se pune
glazura.
·
Se lasă câteva ore la temperatura
camerei, apoi se pune la frigider.
Poftă bună!
Atenție:
Această
rețetă mi-a fost transmisă de către verișoara mea Lumi.
Mi-a plăcut
foarte mult și am făcut-o de mai multe ori.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.