miercuri, 24 decembrie 2014

Cozonac cu nucă

Cozonac cu nucă

Coca
Ingrediente:
·         3,5 kg de făină pentru cozonaci;
·         douăzeci de ouă;
·         patru cuburi de drojdie;
·         1,5 l de lapte;
·         750 grame de zahăr;
·         350 ml de ulei;
·         un pachet de unt;
·         o lămâie și o portocală rase;
·         un praf de sare.

Preparare:
·         Se separă gălbenușurile de albuș și de pun în faină.

·         Drojdia se amestecă cu lapte cald.
·         În laptele încălzit se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă.
·         Laptele și drojdia se pun în făină.
·         Se frământă cel puțin o jumătate de oră, o mână unt, o mână ulei.

·         După care, se lasă la dospit aproximativ o oră.
Crema
Ingrediente:
·         albușurile de la cele douăzeci de ouă;
·         douăzeci de linguri de zahăr;
·         un kilogram de miez de nucă;
·         o esență de rom;
·         o lămâie și o portocală rase;
·         cacao.
Preparare:
·         Se amestecă albușurile cu un mixer, până când se formează o spumă consistentă.
·         După care se pune câte o lingură de zahăr și se continuă amestecarea cu mixerul.

·      Se adaugă cacaua, lămâia și portocala rase, esența de rom și nuca măcinată. După preferință se pot pune și stafide.

·         Se amestecă ingredientele cu o lingură de lemn.

Asamblare

·         Tava se unge foarte bine cu ulei sau se folosește o foaie de copt.
·         Cozonacii se pot face simpli sau împletiți.










·         Se coc 1 oră – 1 oră și zece minute la foc mediu.


















Poftă bună!

Atenție:
            Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, inclusiv ouăle.
            În bucătărie trebuie să fie cald, pentru a crește aluatul.
            După ce se scot cozonacii din cuptor, se lasă 10 minute să se răcească și se pot unge cu miere de albine și pudrați cu zahăr.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.