Cozonac cu nucă
Coca
Ingrediente:
· 3,5 kg de făină pentru cozonaci;
· douăzeci de ouă;
· patru cuburi de drojdie;
· 1,5 l de lapte;
· 750 grame de zahăr;
· 350 ml de ulei;
· un pachet de unt;
· o lămâie și o portocală rase;
· un praf de sare.
Preparare:
· Se separă gălbenușurile de albuș și de pun în faină.
·
Drojdia se amestecă cu lapte cald.
·
În laptele încălzit se adaugă zahărul și
se amestecă până se dizolvă.
·
Laptele și drojdia se pun în făină.
·
Se frământă cel puțin o jumătate de oră,
o mână unt, o mână ulei.
·
După care, se lasă la dospit aproximativ
o oră.
Crema
Ingrediente:
·
albușurile de la cele douăzeci de ouă;
·
douăzeci de linguri de zahăr;
·
un kilogram de miez de nucă;
·
o esență de rom;
·
o lămâie și o portocală rase;
·
cacao.
Preparare:
·
Se amestecă albușurile cu un mixer, până
când se formează o spumă consistentă.
·
După care se pune câte o lingură de
zahăr și se continuă amestecarea cu mixerul.
· Se adaugă cacaua, lămâia și portocala
rase, esența de rom și nuca măcinată. După preferință se pot pune și stafide.
·
Se amestecă ingredientele cu o lingură
de lemn.
Asamblare
·
Tava se unge foarte bine cu ulei sau se
folosește o foaie de copt.
·
Cozonacii se pot face simpli sau
împletiți.
·
Se coc 1 oră – 1 oră și zece minute la
foc mediu.
Poftă bună!
Atenție:
Toate
ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, inclusiv ouăle.
În
bucătărie trebuie să fie cald, pentru a crește aluatul.
După
ce se scot cozonacii din cuptor, se lasă 10 minute să se răcească și se pot
unge cu miere de albine și pudrați cu zahăr.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.