sâmbătă, 27 decembrie 2014

Ceai pentru relaxare

Ceai pentru relaxare



Bucatarinweekend.blogspot.ro vă recomandă ceaiul relaxant din mentă, flori de tei și petale de trandafir (de dulceață). Dacă nu ați făcut niciodată dulceață de trandafiri să știți că e o pierdere importantă a vieții, pentru că aroma și savoarea acesteia nu o găsiți în nicio dulceață de pe piață, poate ceva asemănător veți găsi la raionul de produse naturiste. Dar, pentru că în această perioadă nu avem de unde să facem rost de petale proaspete de trandafir de dulceață, m-am gândit să vă propun un ceai relaxant, iar după ce îl veți sorbi, veți deveni utilizatori fideli ai blogului bucatarinweekend.

  • Menta este o plantă ce conține mangan, vitamina C și vitamina A, acid folic, fier, magneziu și calciu, vitamina B2, acizi grași Omega 3, potasiu și cupru. Protejează împotriva formării cancerului de colon, de piele și plămâni, ajută la ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, inclusiv indigestie, dispepsie, spasme musculare și de colon și reduce starea de congestie la nivelul nasului.
  • Florile de tei conțin zahăr, acid galic şi catecol, precum şi ulei esenţial numit farnesol, care conferă plantelor proprietăţi neurosedative şi antispastice, reducând inflamaţiile de la nivelul aparatului respirator. Este folosit și ca sedativ uşor pentru tratamentul tulburărilor de somn, stări de nervozitate şi anxietate, recomandat la ameliorarea migrenelor şi tratează constipaţia şi diareea (împreună cu menta).
  • Petalele de trandafir de dulceață sunt bogate în taninuri şi vitaminele A, C, E, minerale, flavonoizi precum şi acizi graşi esenţiali. Sunt recomandate pentru potenţialul antiseptic, dezinfectant, hemostatic, laxativ, uşor sedativ, afrodisiac.


Preparare:

  • Se pune la fiert aproximativ 1 litru de apă.
  • După ce apa începe să fiarbă se adaugă o lingură de mentă, o lingură de flori de tei și o lingură de petale de trandafir de dulceață.
  • Se lasă la infuzat aproximativ 10 minute, după care se strecoară, se lasă la răcit sau se răcește forțat (ca la mama acasă – într-un vas se pune apă rece și se amestecă ceaiul cu o linguriță, până când ajunge la temperatura dorită).

  • Când ceaiul devine călduț se poate servi neîndulcit sau se îndulcește cu miere de albine.
  • Eu prefer ceaiul neîndulcit!!!

Poftă bună!


Atenție: Mierea de albine nu se pune în ceaiul fierbinte pentru că își pierde calitățile nutritive și curative; se distrug enzimele și vitaminele, iar fructoza se degradează termic ușor, rezultând o substanță toxică hidroximetilfurfural (HMF).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.