sâmbătă, 20 decembrie 2014

Friptură de pui de ţară


Friptură de pui de ţară


Ingrediente:
  •  bucăţi de carne de pui (jumătate dintr-un pui mediu);
  • ulei de ţară (presat la rece);
  • ceapă sau praz, usturoi;
  • apă cât să acopere puiul;
  • condimente (sare şi piper).
Preparare:
  • Se taie mărunt o ceapă mare şi se înăbuşă în ulei de ţară, într-o oală de tuci.
  • Carnea tăiată în bucăţi spălată se pune peste ceapa înăbuşită.


  • Când carnea îşi schimbă uşor culoarea se pune apă cât cuprinde.

  • Se lasă să fiarbă la foc mic până scade toată apa şi se verifică dacă carnea e fiartă.
  • După ce s-a evaporat toată apa, se adaugă usturoiul tocat mărunt, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să se rumenească carnea.

Poftă bună!

Atenţie:
Puiul este din gospodăria soacrei mele, din localitatea Todireni, judeţul Botoşani şi a fost trimis prin FanVasilicăExpres!
            Uleiul este de la presa de ulei la rece din localitatea Călăraşi, judeţul Botoşani.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.