Friptură de pui de ţară
Ingrediente:
Preparare:- bucăţi de carne de pui (jumătate dintr-un pui mediu);
- ulei de ţară (presat la rece);
- ceapă sau praz, usturoi;
- apă cât să acopere puiul;
- condimente (sare şi piper).
- Se taie mărunt o ceapă mare şi se înăbuşă în ulei de ţară, într-o oală de tuci.
- Carnea tăiată în bucăţi spălată se pune peste ceapa înăbuşită.
- Când carnea îşi schimbă uşor culoarea se pune apă cât cuprinde.
- Se lasă să fiarbă la foc mic până scade toată apa şi se verifică dacă carnea e fiartă.
- După ce s-a evaporat toată apa, se adaugă usturoiul tocat mărunt, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să se rumenească carnea.
Poftă bună!
Atenţie:
Puiul este din gospodăria soacrei
mele, din localitatea Todireni, judeţul Botoşani şi a fost trimis prin FanVasilicăExpres!
Uleiul este de la presa de ulei la rece
din localitatea Călăraşi, judeţul Botoşani.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.