vineri, 19 decembrie 2014

Supă de pui de țară cu tăieței de casă

Supă de pui de țară cu tăieței de casă

Ingrediente:

  • bucăți de carne de pui (piept, pulpe superioare și tacâm);
  • legume (ceapă, un cartof, țelină, morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel și pătrunjel verde);
  • tăieței de casă;
  • condimente (sare și piper).

Preparare:

  • Bucățile de carne spălate se pun în oală la fiert.
  • Se ia spuma ori de câte ori este nevoie.
  • După ce s-a luat toată spuma, se pun toate legumele întregi în oală, la fiert.



  •  După ce fierb legumele, se scot din oală (după preferință, carnea poate fi tăiată în bucăți foarte mici, iar pieptul de pui în fâșii subțiri).



  • Apoi se adaugă tăiețeii de casă.
  • Când încep să fiarbă tăiețeii se pot adăuga o parte din legumele fierte, tăiate în diferite forme. Cartoful fiert nu se mai adaugă în supă.



  • Se condimentează cu sare și piper după gust.
  • După ce se ia supa de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat.
  • Supa poate fi servită cu câteva fire de pătrunjel verde.




Poftă bună!

Atenție: Același FanVasilicăExpres din localitatea Todireni, județul Botoșani și-a făcut datoria din plin (ouă și pui)!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.