Supă
de pui de țară cu tăieței de casă
Ingrediente:
- bucăți de carne de pui (piept, pulpe superioare și tacâm);
- legume (ceapă, un cartof, țelină, morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel și pătrunjel verde);
- tăieței de casă;
- condimente (sare și piper).
Preparare:
- Bucățile de carne spălate se pun în oală la fiert.
- Se ia spuma ori de câte ori este nevoie.
- După ce s-a luat toată spuma, se pun toate legumele întregi în oală, la fiert.
- După ce fierb legumele, se scot din oală (după preferință, carnea poate fi tăiată în bucăți foarte mici, iar pieptul de pui în fâșii subțiri).
- Apoi se adaugă tăiețeii de casă.
- Când încep să fiarbă tăiețeii se pot adăuga o parte din legumele fierte, tăiate în diferite forme. Cartoful fiert nu se mai adaugă în supă.
- Se condimentează cu sare și piper după gust.
- După ce se ia supa de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat.
- Supa poate fi servită cu câteva fire de pătrunjel verde.
Poftă bună!
Atenție: Același FanVasilicăExpres din localitatea Todireni, județul Botoșani și-a făcut datoria din plin (ouă și pui)!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.