duminică, 28 decembrie 2014

Clătite umplute cu legume și carne

Clătite umplute cu legume și carne


Coca pentru clătite

Ingrediente:

·         1 l de lapte;
·         o cană de apă minerală;
·         trei – patru ouă;
·         un praf de sare;
·         o linguriță de ulei;
·         o legătură de mărar;
·         făină albă.


Preparare:
·         Laptele și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
·         Se pune laptele, ouăle, apa minerală, uleiul și sarea într-un bol.
·        Se amestecă cu mixerul sau cu telul, apoi se adaugă făină și se amestecă să nu se facă cocoloașe.
·         Se pune făină până se obține o cocă de clătite.
·         La final se adaugă mărarul tocat mărunt.
·         Mărarul se adaugă pentru o aromă plăcută și un design deosebit al clătitelor.
·         Clătitele se coc pe ambele părți într-o tigaie unsă că ulei.

Compoziția pentru umplut clătitele

Ingrediente:

·         o ceapă roșie și o ceapă albă;
·         o bucată de praz;
·         doi morcovi, o țelină potrivită, un păstârnac;
·         un ardei roșu și unul verde;
·         300 – 400 grame ciuperci champignon;
·         două ouă;
·         500 -600 grame piept de curcan tocat (piept de pui             tocat);
·         o legătură de pătrunjel;
·         suc de roșii, sare piper, cimbru și oregano.


Preparare:
·      Într-o tigaie se pune puțin ulei.
·      Când se încălzește uleiul se adaugă ceapa și prazul tocate mărunt și se lasă să se înăbușe puțin.
·   Se adaugă apoi morcovul, țelina și păstârnacul tocate mărunt, după care se adaugă ardeii tocați mărunt și ciupercile tocate.
·       După ce s-au înăbușit toate legumele se adaugă carnea tocată și aproximativ 100 ml suc de roșii.

·   Când carnea își schimbă culoarea se adaugă două ouă întregi, sare piper, puțin cimbru și puțin oregano și se amestecă.
·         Se mai lasă 5 minute pe foc.
·         După ce compoziția se răcește puțin se adaugă o legătură de pătrunjel tocat mărunt.

Asamblare

·         Se unge tava de cuptor cu margarină (margarina trebuie să fie la temperatura camerei).
·         Clătitele umplute cu compoziția pregătită anterior se rulează şi se aşează în tavă.
 



·         Clătitele din tavă se ung bine cu margarină şi apoi se toarnă suc de roşii deasupra.
·      Tava se introduce în cuptor la foc mediu, aproximativ 20 – 25 minute, până se rumenesc clătitele.
·       Se servesc calde cu o garnitură de salată de varză roşie sau salată de sfeclă roşie cu hrean.


Poftă bună!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.