sâmbătă, 27 decembrie 2014

Sucuri naturale

Sucuri naturale


Bucatarinweekend.blogspot.ro vă recomandă sucul natural de portocale și sucul pentru tonifiere din sfeclă roșie, mere și morcovi. Aceste sucuri consumate zilnic vă vor ajuta să fiți plini de energie, să fiți mai sănătoși și împreună cu 30 de minute de mers pe jos, în fiecare zi, vor fi benefice pentru reducerea stresului.

Suc natural de portocale

Portocalele sunt fructe bogate în vitamina C, limonoizi citrici, potasiu și antioxidanți, iar consumul de suc de portocale previne cancerul, unele afecțiuni renale și infecții virale, reduce nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială și mențin sănătatea pielii.

Preparare:
·         Se curăță două portocale mari sau trei potrivite.
·         După preferință se poate adăuga o jumătate de lămâie.

·         Se introduc în storcătorul de fructe și legume.

·         Sucul se va consuma în maxim 10 – 15 minute.

Suc pentru tonifiere
(sfeclă roșie, mere și morcovi)


Sfecla roșie este o legumă care conține fibre, vitaminele B1, B2 și vitamina C, betacianina, iod, magneziu, fier, potasiu, cupru, fosfor și acid folic și ajută organismul la stimularea sistemului imunitar, detoxifierea ficatului, reglarea tensiunii arteriale, producerea noilor globule roșii și este un agent anticangerigen puternic.
Morcovul este o legumă care conțin fibre, vitamina A, alfa și beta-caroten, fiind o sursă importantă pentru sănătatea pielii, a părului și a ochilor, reduce riscul apariției unor boli de inimă, a cancerului și reduce nivelul colesterolului.
Merele sunt fructe care conțin zahăr, fibre dietetice și flavonoizi, ce combat îmbătrânirea creierului, scad riscul de diabet, mențin sănătatea inimii, combat diareea și constipația, previn și ameliorează hemoroizii, previn dezvoltarea calculilor biliari, reduc riscul dezvoltării unor forme de cancer, stimulează sistemul imunitar și reduc nivelul colesterolului.
Consumă un măr pe zi și te va ține departe de doctor.
Preparare:
·         Se curăță legumele (o sfeclă roșie potrivită și doi morcovi potriviți).

·     Se spală cu apă rece un măr și legumele curățate, după care se taie astfel încât să fie introduse în storcătorul de fructe și legume în următoarea ordine: sfecla roșie, morcovul și mărul.

·         După preferință se poate adăuga o jumătate de lămâie.
·         Sucul se va consuma în maxim 10 – 15 minute.

Poftă bună!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.