Sarmale cu
legume și carne
Compoziția
Ingrediente:
- 4-5 cepe medii;
- o bucată de praz;
- doi morcovi, două rădăcini păstârnac, un ardei roșu și un ardei verde, o țelină;
- 750 grame de orez;
- pastă de tomate;
- 1 kg carne de porc tocată sau carne din piept de curcan;
- 150 ml de ulei;
- sare, piper, cimbru.
Preparare:
- Într-o tigaie se pune uleiul la încălzit.
- Se adaugă prazul și ceapa tocate și se lasă să se înăbușe puțin.
- Se adaugă apoi morcovul, țelina și păstârnacul tocate mărunt, apoi, se adaugă ardeii tocați mărunt.
- După ce s-au înăbușit toate legumele se lasă un pic la răcit.
- Într-un vas se pune pe aragaz orezul cu apă cât cuprinde și se lasă să se umfle.
- După care, orezul se amestecă cu legumele înăbușite, carnea tocată, două-trei linguri de pastă de tomate, sare, piper, puțin cimbru și o mână de mălai.
- La final se adaugă o legătură de pătrunjel tocat mărunt.
Asamblare:
- Sarmalele se învelesc în foi de viță de vie și/sau frunze de varză murate.
- În oala în care se fierb sarmalele, se pune ulei și varza tocată.
- Apoi se aranjează sarmalele și se adaugă un pic de șuncă afumată sau bucăți de costiță afumată.
- La final se pune varză tocată deasupra, două-trei linguri de pastă de tomate amestecată cu apă și două-trei frunze de dafin.
- Se completează oala cu apă cât cuprinde și se introduce în cuptor la foc potrivit.
Poftă bună!
Dacă nu vă place să înveliţi sarmale vă recomand aparatul care poate lucra în locul dumneavostră:
RăspundețiȘtergerehttp://www.econvenabil.ro/magazin-cadouri/aparat-de-facut-sarmale-grunberg-gr303-1171?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
https://www.youtube.com/watch?v=0Zfs-yqjZM4