marți, 20 ianuarie 2015

Salată de sfeclă roșie

Salată de sfeclă roșie


Sfecla roșie este o legumă care conține fibre, vitaminele B1, B2 și vitamina C, betacianina, iod, magneziu, fier, potasiu, cupru, fosfor și acid folic și ajută organismul la stimularea sistemului imunitar, detoxifierea ficatului, reglarea tensiunii arteriale, producerea noilor globule roșii și este un agent anticangerigen puternic.
Preparare:
·         Se aleg zece sfecle roșii potrivite.
·         Se spală sfecla și apoi se pune într-o tavă la copt, în aragaz.
·         Se coc aproximativ o oră și jumătate și se mai întorc din când în când.
·         După ce sfecla s-a copt, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coajă.

·         Sfecla curățată se dă prin răzătoare și se amestecă cu hrean după gust.



Poftă bună!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.