luni, 26 ianuarie 2015

Pizza mia!

Pizza mia!



Pizza mia este recomandată de bucatarinweekend.blogspot.ro pentru a fi pregătită în casă, astfel încât familia să fie reunită și să fie bucuroasă pentru că pizza voastră va asigura o masă delicioasă. Rețeta recomandată va fi folosită pentru a găti trei tăvi de pizza.

Coca
Ingrediente:

  • 1,2 kg de făină albă tip 000;
  • un cub de drojdie;
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin;
  • o lingură rasă de zahăr;
  • un praf de sare.

        Se cerne făina și se pune într-un vas. Într-un bol se pune drojdia, uleiul, zahărul și sarea și se amestecă cu apă călduță, până când se dizolvă toate ingredientele. În vasul în care se află făina se amestecă compoziția din bol și se adaugă apă călduță, astfel încât coca formată să poată fi întinsă ușor. Se frământă aproximativ zece minute. Apoi, vasul se acoperă cu folie de plastic și se introduce în frigider.

Toping-uri
Ingrediente:

  • două cutii de roșii decojite;
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin;
  • 350 g mozzarella;
  • 250 g de șuncă;
  • 200 g mușchi din carne de porc;
  • 500 g ciuperci;
  • un ardei gras roșu și unul verde;
  • 200 g măsline negre;
  • 2 cepe.
      Vă recomand să cumpărați șunca și mușchiul feliate, astfel încât, să puteți să le tăiați mai ușor. Vom tăia ceapa Julien, ardeiul va fi tăiat în fâșii lungi. Ciupercile se curăță de coajă, după care se taie felii, iar măslinele vor fi tăiate, ca în figură, feliuțe cât mai subțiri.  Roșiile din cele două cutii le vom pune într-o cană înaltă, adăugăm aproximativ 50 ml ulei, sare, puțin oregano și mixăm, astfel încât să obținem un sos de roșii delicios.  Mozzarella va fi rasă prin răzătoarea cu ochiuri mici și împreună cu celelalte ingrediente se vor băga în frigider.




Asamblare și coacere

        Tava se unge cu ulei, după care se întinde blatul și se pune în tavă.  Se întinde sosul de roșii peste blat, astfel încât să fie acoperită uniform toată suprafața blatului. Se împrăștie mozzarella rasă peste sosul de roșii, apoi sunt aranjate bucățile de șuncă și mușchi de porc. Împrăștiem în continuare, în tavă, ciupercile, ardeiul, măslinele și ceapa. Se coace aproximativ 25 minute la foc mediu.

          După ce se scoate pizza mia din cuptor, se lasă puțin să se răcească, marginile vor fi îndepărtate și se taie în bucăți, după preferință.

        Se poate servi cu ketchup dulce sau iute, după care, dacă aveți vârsta minimă de 18 ani, vă recomand să consumați o bere!



Poftă bună!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.