Checul a la
Lumi
Ingrediente:
- între 6 și 8 ouă;
- 2 căni de zahăr;
- 1 cană de ulei;
- 1 cană apă minerală;
- 4 căni faină (sau cât cuprinde);
- cel puțin 2 pliculețe de zahăr vanilat;
- esență de rom; coajă rasă de lămâie sau portocală;
- 1 praf de sare; cacao; câteva nuci sfărmate;
- zahăr pudră vanilat Dr. Qetker și un praf de copt.
Preparare:
·
se separă albușurile de gălbenușuri;
·
albușurile și zahărul se amestecă cu mixerul;
·
gălbenușurile se amestecă cu praful de
sare și cu praful de copt;
·
se amestecă gălbenușurile cu albușurile;
·
se amestecă uleiul, apa minerală, mirodeniile;
·
faina se pune în ploaie și se amestecă
cu o lingură de lemn;
· tăvile se ung cu ulei și se tapează cu
faină;
· se pune o mare parte din compoziție în 2
tăvi iar restul se amestecă cu cacao și se toarnă pe mijloc; se presară cu nuci
sfărmate;
·
se coace la foc timp de 50-60 min;
·
se scot tăvile din cuptor și se pudrează
cu zahăr pudră vanilat Dr. Qetker.
Poftă bună!
Rețeta
pentru checul a la Lumi – 2 tăvi.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.