joi, 22 ianuarie 2015

Checul a la Lumi

Checul a la Lumi


Ingrediente:
  •  între 6 și 8 ouă;
  • 2 căni de zahăr;
  • 1 cană de ulei;
  • 1 cană apă minerală;
  • 4 căni faină (sau cât cuprinde);
  • cel puțin 2 pliculețe de zahăr vanilat;
  • esență de rom; coajă rasă de lămâie sau portocală;
  • 1 praf de sare; cacao; câteva nuci sfărmate;
  • zahăr pudră vanilat Dr. Qetker și un praf de copt.

Preparare:
·         se separă albușurile de gălbenușuri;
·         albușurile și zahărul se amestecă cu mixerul;
·         gălbenușurile se amestecă cu praful de sare și cu praful de copt;
·         se amestecă gălbenușurile cu albușurile;
·         se amestecă uleiul, apa minerală, mirodeniile;
·         faina se pune în ploaie și se amestecă cu o lingură de lemn;
·       tăvile se ung cu ulei și se tapează cu faină;
·       se pune o mare parte din compoziție în 2 tăvi iar restul se amestecă cu cacao și se toarnă pe mijloc; se presară cu nuci sfărmate;
·         se coace la foc timp de 50-60 min;
·         se scot tăvile din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră vanilat Dr. Qetker.

Poftă bună!

Rețeta pentru checul a la Lumi – 2 tăvi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.