sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Sarmale cu legume și carne

Sarmale cu legume și carne


Compoziția

Ingrediente:
  • 4-5 cepe medii;
  • o bucată de praz;
  • doi morcovi, două rădăcini păstârnac, un ardei roșu și un ardei verde, o țelină;
  • 750 grame de orez;
  • pastă de tomate;
  • 1 kg carne de porc tocată sau carne din piept de curcan;
  • 150 ml de ulei;
  • sare, piper, cimbru.
Preparare:
  • Într-o tigaie se pune uleiul la încălzit.
  • Se adaugă prazul și ceapa tocate și se lasă să se înăbușe puțin.
  • Se adaugă apoi morcovul, țelina și păstârnacul tocate mărunt, apoi, se adaugă ardeii tocați mărunt.

  • După ce s-au înăbușit toate legumele se lasă un pic la răcit.
  • Într-un vas se pune pe aragaz orezul cu apă cât cuprinde și se lasă să se umfle.
  • După care, orezul se amestecă cu legumele înăbușite, carnea tocată, două-trei linguri de pastă de tomate, sare, piper, puțin cimbru și o mână de mălai.

  • La final se adaugă o legătură de pătrunjel tocat mărunt.
Asamblare:
  • Sarmalele se învelesc în foi de viță de vie și/sau frunze de varză murate.
  • În oala în care se fierb sarmalele, se pune ulei și varza tocată.
  • Apoi se aranjează sarmalele și se adaugă un pic de șuncă afumată sau bucăți de costiță afumată.
  • La final se pune varză tocată deasupra, două-trei linguri de pastă de tomate amestecată cu apă și două-trei frunze de dafin.
  • Se completează oala cu apă cât cuprinde și se introduce în cuptor la foc potrivit.
Poftă bună!

Un comentariu :

  1. Dacă nu vă place să înveliţi sarmale vă recomand aparatul care poate lucra în locul dumneavostră:
    http://www.econvenabil.ro/magazin-cadouri/aparat-de-facut-sarmale-grunberg-gr303-1171?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
    https://www.youtube.com/watch?v=0Zfs-yqjZM4

    RăspundețiȘtergere

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.