Omleta țărănească este recomandată de bucatarinweekend.blogspot.ro pentru a fi pregătită și consumată împreună cu familia în week-end, sau ori de câte ori familia va fi reunită dimineața.
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 3 felii de șuncă, mușchiuleț sau kaizer;
- 20 ml de ulei;
- ceapă verde, roșie și uscată;
- ardei verde și roșu;
- ciuperci de cultură, măsline și castraveți murați;
- cașcaval sau brânză;
- sare după gust.
Preparare:
- Se curăță și se spală legumele, se lasă la scurs câteva minute după care vor fi tăiate julienne.
- Se va tăia șunca (mușchilețul sau kaizerul) cubulețe.
- Se pune într-o tigaie uleiul și se călește mai întâi ardeiul (verde și roșu).
- Cât timp se călește ardeiul se pun într-un castron ouăle și sarea după gust, după care se bat cu o furculiță.
- (Se poate rade cașcavalul sau sfărâma brânza și se amestecă bine în castronul în care au fost bătute ouăle.)
- După ce își schimbă culoarea ardeiul se pune ceapa, ciupercile, măslinele, castraveții murați și șunca (mușchilețul sau kaizerul).
- Peste topingurile călite se toarnă uniform ouăle și se lasă să se rumenească pe o parte, apoi cu o paletă se va întoarce pe partea cealaltă.
- În momentul în care am întors omleta putem să radem cașcavalul și se pune un capac peste tigaie.
- Se lasă să se rumenească, apoi se scoate cu paleta pe o farfurie întinsă.
- Vă recomand să serviți omleta cu salată de roșii cu castraveți și ardei (cu puțină ceapă) sau cu castraveți murați.
Poftă bună!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.