duminică, 29 martie 2015

Borș de urzici cu opintici


 Borș de urzici cu opintici



Ingrediente:
·         urzici proaspete, aproximativ 400g;
·         legume (ceapă sau praz, ardei capia roșu și verde, țelină, morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, leuștean și pătrunjel verde);
·         3 – 4 cartofi potriviți;
·         un castron mic de opintici;
·         borș pregătit în casă;         
·       condimente (sare și piper).

Preparare:
·         Se curăță urzicile și se spală în mai multe ape, pentru că au pământ și se lasă în apă rece pentru a se împrospăta.

·         Se curăță cartofii și se taie cubulețe.
·        Se taie legumele (țelină, morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel) cubulețe mici sau se folosește o răzătoare, iar ardei capia roșu și verde se taie cubulețe mici sau se folosește un robot de bucătărie.
·        Se călește ceapa sau prazul și legumele, apoi, după ce și-au schimbat culoarea se pun și cartofii și se călesc 3 – 4 minute.
·         Opinticii trebuie să stea în apă rece cel puțin 2 ore, la desărat, după care vor fi tăiați mărunt.

·         În oala în care au fost călite legumele, se pune apă rece peste legumele călite, se pun opinticii și se lasă la fiert, la foc potrivit până aproape să fiarbă legumele.
·      Apoi se pun urzicile și se lasă la fiert aproximativ 20 minute, după care se pune borșul de casă și se acrește după gust.
·         Se condimentează cu sare și piper după gust.

·         Borșul (ciorba) se mai lasă să fiarbă 3 – 5 minute.
·       După ce se ia borșul (ciorba) de pe foc, în aproximativ 10 minute se adaugă verdeața tocată mărunt.
Poftă bună!
Ingrediente, condimente, dispoziție și un pic de noroc!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Dacă formulați întrebări vă voi răspunde în cel mai scurt timp.